SOAP Wiki
Advertisement

Programpolitik og retningslinjer

Medlemmerne af Spam Task Force holde en "vedligeholdelse" rolle på Wikia. Hvad dette betyder er, at disse Hjælpere ikke har nogen indflydelse på, lokalt indhold wiki, politikker eller sted diskussioner. De bør respektere lokale wiki politikker og retningslinjer, selv om de kan være forskellige fra en typisk Wikia eller deres egne overbevisninger og skikke.

Frivillige skal ikke have nogen alvorlig post af at blive blokeret, lokalt eller globalt omkring Wikia. Kriterium afgøres fra sag til sag.

Hvornår skal man tage handling på en wiki

Medlemmer af Spam Task Force skal kun hjælpe en wiki, hvis der er:

 • …tydeligt hærværk der er behov for at blive renset;
 • …et problem med hærværk og ingen lokal administrators er til rådighed, eller aktiv, for at blokere dem;
 • …tydeligt spam, især hvis der er en kendt cross-wiki spambot på arbejde;
 • …en anmodning fra Wikia Community Team til at hjælpe med cross-wiki vedligeholdelsesopgaver;
 • …en knækket eller problematisk grænseflade meddelelse (såsom et JavaScript, stylesheet eller grænseflade besked forårsager en wiki til at være ubrugelig)

Som rule-of-thumb, bør frivillige undgå meget aktiv eller store wikier på grund af det faktum, at der normalt ikke kræves deres tjenester (selv om de globale værktøjer automatisk kan foretage ændringer på alle wikis).

Generelle retningslinjer

 • Først og fremmest altid være høflig og høflig til dine medmennesker redaktører, selv om de reagerer negativt på dig.
 • Husk at bruge ren redigere oversigter, så lokalsamfundene ved, hvad du gør.
 • Venligst overskrive den 'indholdet var:' automatisk redigeringsbeskrivelse tekst med din egen resumé når du sletter et 'spam' eller hærværk side. Dette gøres således at misbrug indhold ikke vises på de seneste ændringer og i logfilerne.
 • Også manuelt tilbage redigeringer (i modsætning til at bruge gendannelse) udført af misbrug navngivne konti således at disse brugernavne ikke vises i auto-redigere resuméer i logfiler.
 • Hvis en lokal administrator vender tilbage eller blokerer dig, omvendt ikke deres indsats - i stedet søge et personale udtalelse. Husk, ikke deltage i tvister eller konflikter med lokalsamfundene.
 • Vigtigst af alt - Kommuniker! Selvom vi alle gør det hver dag, kan det undertiden være overset i visse situationer. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt en sag ville være velkommen, eller hvis nogen indsigelse mod dit arbejde, skal du bruge Brugerdiskussion sider Community Portal, Forums, eller Hovedsiden tale at drøfte spørgsmålet i en høflig og venlig måde. Husk, at du er en repræsentant for Wikia som helhed - nogle brugere kan ikke være bekendt med det omgivende samfund, så deres samspil med dig kan være deres første med en Wikia medarbejder ... sørg for at det er en behagelig, eller i det mindste høflig, oplevelse for dem. Igen, hvis kommunikationen mislykkes eller anden grund, skal du blot stoppe; tage en pause, spørg en anden erfaren bruger for input, eller blot rådgive administratorerne, at du forstår deres holdning, og at du er til rådighed i fremtiden, hvis en anden behovet opstår.
 • Endelig skal du huske, at de lokale sysop opgaver er ordnes af lokale administratorer. Med mindre en wiki er inaktiv, er der ingen aktuelle admins eller du bliver bedt om at hjælpe, så lad de lokale administratorer gøre deres arbejde - dette hjælper lokalsamfund for at se Spam Task Force som en "aktiv" i modsætning til "at være i gebyr." Dette er især gælder store wikier med en etableret administrator gruppe, såsom Memory Alpha eller Ffxiclopedia.
Advertisement